Ključne besede morajo biti skrbno izbrane

Ključne besede

S ključnimi besedami se vsakodnevno srečujemo, ko brskamo po spletnih straneh in iščemo informacije, ki nas v danem trenutku zanimajo. Pri tem se niti ne zavedamo, kako pomembna je pravilna izbira ključnih besed, da nas bo pripeljala do pravih informacij. Podobno pa razmišljajo tudi prodajalci in ponudniki različnih storitev, ki oglašujejo na spletu. Ključne besede so za njih ključnega pomena, da se bo njihov izdelek oziroma storitev pojavila čim višje med zadetki.

Torej, kako izbrati najbolj primerne ključne besede? Ključne besede so lahko najbolj popularne fraze in izrazi ter besedne zveze, ki na kratko povzamejo celotno vsebino. Bistveno je, da ključne besede na eni strani sovpadajo z vsebino, na drugi strani pa, da uporabljamo ključne besede, ki se jih tudi ljudje najbolj pogosto poslužujejo. S ključnimi besedami posodobimo vsebino ali napišemo novo. Izbiro ključnih besed si lahko pomagamo z različnimi programi od katerih so nekateri plačljivi, drugi pa ne.

Google oglasi morajo biti zanimivi in prilagojeni kupcem

Osnovni namen google oglasov je, da preko njih uporabniki dostopajo do oglaševanih spletnih strani. Dobri google oglasi privlačijo kupce in jih pritegnejo, če ne drugega, da vsaj obiščejo oglaševano spletno stran. Če bo potencialni kupec obiskal oglaševano spletno stran, potem je tudi večja verjetnost, da bo prodajalca kontaktiral, poslal povpraševanje, oziroma kupil izdelek. Doba suhoparnih in dolgočasnih oglasov je mimo, zato je potrebno izbrati zanimive, ki bodo kupce privlačile.

Dejstvo je, da imajo na ljudi večji učinek čustveni oglasi, bolj kot pa logika. Nek izdelek si velikokrat bolje zapomnimo po zanimivem ali smešnem oglasu, kot pa po nekem suhoparnem z navajanjem nekih podatkov o izdelku. Zato morajo biti tudi google oglasi takšni, da bodo z nekaj besedami pritegnile potencialnega kupca, da bo kliknil na oglaševano spletno stran. To je velikokrat zelo zahtevno, zato ta del oglaševanja lahko prepustite strokovnjakom za spletno oglaševanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja