Optimizirano spletno oglaševanje

URL

Spletni oglasi so zelo učinkovito orodje, ki lahko ključno pripomore do uspeha pri spletnem nastopu. Moramo pa jih znati docela izkoristiti, saj ponujajo še kaj več kot le občasnega obiskovalca. Ni dovolj, da preprosto zakupimo oglase, ki se nato prikazujejo na različnih spletiščih, temveč moramo tudi sami na različne načine poskrbeti, da bo izkoristek oglasov kar najboljši.

Pristajalna stran

Najbolj pomembno je, da imamo pripravljeno privlačno pristajalno stran. Kakšna ta je, je odvisno od namena oglasov. Če želimo obiskovalce napeljati neposredno na nakup izdelka, bo že na pristajalni strani prikazan obrazec za nakup, lahko pa stran opremimo z drugimi informacijami ali ponudimo kakšne druge materiale. V vsakem primeru pa mora biti stran dobro prilagojena svojemu namenu.

Pristajalna stran mora imeti razločen URL naslov, ki bo že pred klikom povedal, kam oglas pelje. To vzbudi zaupanje in interes, tako da bodo oglasi dosegli večji krog ljudi. Seveda v tem oziru URL naslov dopolnjuje tudi sama vsebina oglasa, a URL mora biti v vsakem primeru razločen, najbolje je, da že vključuje kak namig o tem, kaj čaka obiskovalca na pristajalni strani.

Optimalen izkoristek spletnih oglasov

Oglaševanje je možno optimizirati tudi z upravljanjem parametrov, ki so vezani na samo prikazovanje oglasov. To je nekoliko bolj kompleksno in načeloma velja, da je to opravilo najbolj pametno zaupati strokovnjakom. Preizkusiti je treba razne kombinacije, če želimo najti optimalno konfiguracijo. To vključuje višino plačila za posamezen klik oziroma prikaz oglasa, poleg tega pa je smiselno preveriti tudi oglase konkurence. Oglaševanje preko spleta vključuje še mnogo spremenljivk, ki jih je treba upoštevati pri optimizaciji oglasov, to pa pomeni, da bo dela kar precej.

Optimizirano oglaševanje vsekakor upravičuje ves trud, ki ga vložimo v prilagajanje oglasne kampanje, prav tako je upravičena cena, ki jo za to zahtevajo strokovnjaki. Povrne se lahko neposredno z učinkovitostjo oglasov!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja