Vsebinski marketing

Oglaševanje na spletu

Različnih oblik trženja imamo na voljo na pretek, tudi na spletu je zbirka opcij praktično neomejena. Lahko tržimo posredno ali neposredno, bolj ali manj agresivno, predvsem pa lahko za trženje uporabimo različne medije oziroma vsebine. Če želimo svoje izdelke oziroma storitve tržiti prav s pomočjo spletnih vsebin, pride v poštev tako imenovani vsebinski marketing, ki postaja vedno bolj priljubljen in tudi vedno bolj učinkovit.

Res je, da nekatere alternative ponujajo zadovoljiv učinek za bistveno manj dela. Oglaševanje na spletu recimo lahko izvedemo s pomočjo poenostavljenih spletnih platform – preprosto oblikujemo oglase, naložimo denar in že lahko z oglaševanjem dosežemo nepredstavljivo množico potencialnih strank, ki deskajo po spletu. V tem oziru je oglaševanje na spletu nekakšna bližnjica, ki v zameno za določeno investicijo ponudi takojšnje in zelo otipljive rezultate. Druge oblike trženja ne delujejo tako neposredno, kar je posebej očitno, če želimo marketing izvajati s pomočjo takšnih in drugačnih spletnih vsebin.

Medtem ko oglaševanje na spletu zahteva le izdelavo oglasa in spremljevalno finančno investicijo, bomo imeli pri trženju s spletnimi vsebinami bistveno več dela. Vsebinski marketing namreč vključuje najprej izdelavo nato pa tudi posredovanje uporabne vsebine, ki služi trženju. Težko je že ustvariti ustrezno vsebino, kaj šele, da bi lahko to vsebino hitro in enostavno uporabili za doseganje opaznih prodajnih uspehov. Seveda tudi vsebinski marketing omogoča podobno instanten učinek kot oglaševanje na spletu, a le, če imamo veliko srečo ali res dobro strategijo. Posebna oblika je namreč tudi viralni marketing, ki cilja na to, da bodo vsebine prešle v bliskovit javni obtok, ki ga poganja širna spletna javnost sama. Viralni marketing prinaša odličen izkoristek, a ga le težko nadzorujemo. Običajen vsebinski marketing temelji na bolj postopnem pristopu, na rednem kreiranju kakovostnih vsebin in učinkoviti distribuciji vsebin ciljni skupini. Še vedno pa gre za metodo, ki ponuja dobre in zanesljive rezultate na dolgi rok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja